Τομείς της οστεοπαθητικής

Τομείς της οστεοπαθητικής
Για τους οστεοπαθητικούς, όλα τα συστήματα του ανθρώπινου σώματος είναι συνδεδεμένα. Αυτά τα συστήματα δρουν σε συνεχή αλληλεξάρτηση για να εξασφαλίσουν την ανθρώπινη υγεία και την ίδια τη ζωή.
Η κατανόηση των αλληλεξαρτήσεων σε ολόκληρο τον οργανισμό αποτελεί τη βάση της οστεοπαθητικής θεραπείας.
Για διδακτικούς λόγους, ωστόσο, η οστεοπαθητική μπορεί επίσης να χωριστεί σε επιμέρους τομείς στους οποίους εντάσσονται συγκεκριμένα τμήματα του οργανισμού. Η προκύπτουσα ποικιλία οστεοπαθητικών τεχνικών προσαρμόζεται στην ποικιλία πιθανών αιτιών απώλειας κίνησης, που μπορεί να οφείλεται σε κάταγμα οστού μέχρι και σε διατροφικές συνήθειες ή ψυχολογικούς παράγοντες στρες. Ωστόσο, στην αρχή της θεραπείας, ο οστεοπαθητικός  λαμβάνει πάντα υπόψη όλες τις περιοχές και έτσι ολόκληρο τον οργανισμό. Για παράδειγμα, κατά τη θεραπεία των ορμονικών ή νευρικών διαταραχών ή των αιμοδυναμικών, νευροφυτικών και νευροορμονικών συστημάτων, περιλαμβάνονται πάντοτε όλες οι υποπεριοχές.

 

Η δομική οστεοπαθητική (Die parietale Osteopathie)
περιλαμβάνει το κινητικό σύστημα του ανθρώπου, δηλαδή τα οστά, τις αρθρώσεις, τους μυς, τους συνδέσμους και την περιτονία. Τα στοχευμένα ερεθίσματα του οστεοπαθητικού μπορούν να διορθώσουν τους περιορισμούς της κίνησης και τις ανώμαλες θέσεις των μυών, των αρθρώσεων, των συνδέσμων και της περιτονίας. Έτσι, δημιουργείται μια νέα στατική και δυναμική ισορροπία στο σώμα.

 


Η σπλαχνική οστεοπαθητική (Die viszerale Osteopathie)
περιλαμβάνει τα εσωτερικά όργανα του ανθρώπου, δηλαδή το στομάχι, το έντερο, το ήπαρ, τον σπλήνα, τους νεφρούς, την ουροδόχο κύστη, τους πνεύμονες, την καρδιά κλπ., καθώς και τα σχετιζόμενα αιμοφόρα αγγεία, λεμφαγγεία, νεύρα και συνδετικό ιστό. Στην οστεοπαθητική γίνεται θεραπέια στην κινητικότητα των οργάνων, τη ρυθμική κίνησή τους και τις συνδεσμικές και περιτονιακές συνδέσεις τους. Η νευρική παροχή, η κυκλοφορία του αίματος και η λειτουργία κάθε οργάνου μπορούν να εξομαλυνθούν σε περίπτωση διαταραχών σε τέτοιο βαθμό ώστε να ξεκινήσει η ίαση. Έτσι είναι δυνατόν για παράδειγμα, να θεραπευτούν οι πεπτικές διαταραχές, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποτοξίνωσης και να εναρμονιστούν οι μεταβολικές διαταραχές.

Η κρανιοϊερή οστεοπαθητική (Die kraniosakrale Osteopathie)
αφορά κυρίως στην  προέκταση των οστεοπαθητικών αρχών στο κρανίο και στην ενσωμάτωση ορισμένων ρυθμικών εννοιών ως μια περαιτέρω έκφραση ζωτικών ιδιοτήτων στον ιστό και τον οργανισμό.

Περισσσότερα σε αυτό το
θέμα

Τεχνικές

Αυτό μπορεί να σας ενδιαφέρει

Ιστορία